9 Şubat 2010 Salı

Hotmail’de şifre güvenliği nasıl sağlanır!


Günümüz de şifre güvenliği internet kullanımı için çok büyük bir unsur halini aldı.Neredeyse artık internette işimiz güvenliğimizi korumak olacak.Bu kadar da olmaz denecek saldırılar görülüyor ve sonuçları kimi zaman kötü olabiliyor.Bilgisayar sistemlerinin ve internet alt yapısının global olarak gelişmesinden sonra günümüzde bilgisayar suçları da buna bağlı olarak artmakta ve ciddi zararlar doğurmakta.Bilişim suçlarıyla ilgili başladığım yazıların ilkinde hotmail şifre güvenliğini sunmak istiyorum.
Hotmail tarafından bu konuda yapılan açıklama ve bildiri şöyle;

Hotmail Şifrelerinizin Güvenliği

“Hotmail, Windows Live Messenger Kullanıcı adı ve şifrenizin koruması
Microsoft Türkiye olarak tanımadığınız kişileri arkadaş listenize eklememenizi, Microsoft ya da MSN başlığı altında gelen ve sizden şifre ya da kullanıcı adınızı isteyen maillere güvenmemenizi, tanımadığınız kişilerden gelen e-postaları açmamanızı önermekteyiz.

Buna rağmen şifrenizi/kullanıcı adını unutmanız ya da şifrenizi kaybetmeniz halinde aşağıdaki videoyu izleyerek nasıl bu sorunu aşacağınızı öğrenebilirsiniz. Video’da anlatılan formu dolduracağınız ve şifre sorununuzu çözeceğiniz internet adresi şu şekildedir.


https://support.live.com/eform.aspx?productKey=wlidvalidation&ct=eformcs&scrx=1

IP’nizi Belirleme Hakkında Ek Bilgi

Internet bağlantısı yaparken Internet servis sağlayınıza statik IP için başvurdunuzsa ve hep aynı IP ile Internete bağlanıyorsanız o IP adresini Videoda belirtilen kutucuğa giriniz. Bununla ilgili özel bir işlem yapmadıysanız video’da belirtilen kutuyu boş bırakın. Bir çok işyeri statik IP kullanmaktadır, eğer Hotmailinizeya da WindowsLive Messenger servisine iş yerinden sıkça giriş yapıyorsanız, iş yerinizin IT sorumlusundan öğrenip buraya girebilirsiniz.”

Ayrıca hotmail şifreniz çalındığında geri almanıza yardımcı olmak için bir videomuz mevcut.Videoya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Hotmail Şifrenizin Güvenliği

Hiç yorum yok: