1 Şubat 2010 Pazartesi

Teknolojinin önemi

Teknoloji insan hayatında olduğu gibi diğer canlılar içinde önemi gerçekten büyüktür. İnsanlar sürekli yeni teknolojilere ihtiyaç duyarlar çünkü gün geçtikçe yaşam standartları yükselmekte ve insanlar eski teknolojilerden çok çabuk sıkılmaktadırlar.
Örneğin birkaç ay önce aldığınız cep telefonunuzun bir üst modeli çıktığın da telefonunuzu yenilemek istersiniz. Ancak birkaç ay önce aldığınız cep telefonu ne kadar eskimiştir ki?
Teknoloji, cep telefonu, ihtiyaçlar hiyerarşisi, Teknoloji, teknoloji ihtiyacı, teknolojinin önemi, yaşam standartları

İnsanların ihtiyaçları bir merdiven gibidir. En alt basamaktaki temel ihtiyaçları karşılamanız durumunda bir üst basamaktaki ihtiyacınızı gidermek için çaba sarf edersiniz.
Örneğin günlerdir su içmemiş birisi yolda giderken su ve yanında yüklü miktarda para gördüğünde, para aklına bile gelmeden önce suyu içer. Bu algıda seçiciliğin yanı sıra ihtiyaçlar hiyerarşisinin bir sağlamasıdır.
İşte bu tezlere göre insanlar sürekli bir üst basamağa çıkmak isterler. Örneğin bu gün mp3 çalma özelliği olan bir telefon alan kişi, ertesi gün kameralı bir telefon almak için uğraşır. Bunun için çalışır ve kendini buna hazırlar. Bu yüzden teknoloji insanlar için hem bir ihtiyaçtır, hem de çok önemlidir.kaynak

Hiç yorum yok: